Saturday, December 25, 2010

House Renovation | Private Residence Wooster Ohio | LTL Architects

Completed: 2003
2,300 sq.ft.

This renovation and addition for an academic couple began with an existing home built in the 1950s. The clients have an extensive collection of films and books, which they wanted to store and display more effectively; the original layout broke the house into many small rooms that no longer served their needs. The design solution was a combination of a complete renovation and the addition of three elements which logically expanded the house. Partition walls separating the kitchen and living room were removed, creating a single large living, dining and kitchen area to facilitate entertaining. The sculptural additions are all clad in western red cedar designed to transition from the hip-roof into a carved volume. The ample interior cabinetry utilizes multiple built-in cabinets and drawers to maximize the efficiency of storage for the clients.......more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...