Thursday, December 30, 2010

Toorak House | Victoria Australia By Wood Marsh

This project is designed as a permanent home for the clients with the provision for guests and in the future, live in carers. The brief included robust, low maintenance finishes and a design that would ‘age gracefully’. This building, which is part of an ongoing investigation into housing as a type, occupies the site clearly and offers some contextual optimism to its neighbours. The architecture of this building responds directly to the orthogonal post-war subdivision upon which it is built. The sculptural form is designed to make active residual space between boundaries and adjoining buildings while maintaining privacy. The perspective offered by converging arcs gives some drama to spatial relationships within while the monochromatic palette and lack of decoration refine the outcome......more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...