Wednesday, January 19, 2011

Refurbishment and House Extension | Shandon | Clapham, south London | Studio Octopi

An airy and tranquil kitchen and dining space blurs the boundary between the ground floor and the garden of this terraced house in Clapham, south London. The interior and exterior are treated as a continuous space, a single room formed in plan by three equal zones that balance and unify the ground floor. The division between the house and the garden is made indistinct by a minimally framed sliding door that allows natural light to stream back deep inside the building. Beneath it the sandstone kitchen floor extends seamlessly outwards to form a terrace between the rear elevation and the timber deck at the end of the garden. The kitchen units and countertop form a block that stretches out through the rear elevation, the exposed section of storage echoing the proportions of the kitchen island. These dimensions are repeated once more, as a negative in the void of the roof-light, positioned in parallel with the kitchen island to allow light to fall in on the internal dining area......more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...