Wednesday, June 1, 2011

Edge House | Aspen | Colorado | Studio B

The 1.75-acre site is wedged between steep avalanche fields beneath Shadow Mountain and overhangs Castle Creek below. Topography slopes twenty-four feet across the building envelop and the angularity of it offered both challenges and opportunity. The site offers expansive views and an ‘in-town’ location while exposed to intensive full-day sun and avalanche concerns. The program is separated into service, private and public wings and utilizes the grade change to link and unify the 10,600 square foot residence. The plan accepts the many angularities of the site and the resulting architecture reflects this. Because of the exposed site and proximity to the entrance to Aspen, its massing and scale were required to be ‘reduced’ in apparent size and height by city approvals........more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...