Wednesday, June 22, 2011

The Scholl House | Aspen | Colorado | Studio B

The Scholl house takes its cues from the 1950’s ‘Case Study’ architectural house series and resists the prevailing mountain vernacular commonly represented by gables, logs and antler chandeliers. The steeply confined site possessed challenges with excavation, topography, drainage, restrictive easements and was required to address strict subdivision design covenants. Contours of the site defied the street grid and the house sits parallel to them and stands in contrast to its neighbors. The clients dwell between Miami and Aspen and are avid collectors of videography and photography. They requested a solution that could exhibit their expanding and revolving collection. The resulting architecture is calculated and sober in its detailing and resolution in plan, section and elevation is honest and simple. The exterior material palate is composed of interlocking zinc panels, formed concrete, aluminum windows and doors with tempered glass railings that will age gracefully without maintenance..........more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...