Sunday, November 28, 2010

Victoria Road House | Australia | Indyk Architects



The project centres around a new three storey courtyard, carved out of the centre of the building between the refitted street front office space and extended rear warehouse studios. A polycarbonate sheet wall extends the full height of the stairwell and the perch office above, allowing dappled light into the circulation zone and suggesting a sense of movement from the courtyard. Steel framed window & door boxes puncture this sheeting to give glimpses of the courtyard and city views, as well as acting as compositional points on the wall when viewed from the courtyard. At night, this wall acts as a colored lantern, visible from the street. The building fronts a busy road, and uses a fully tiled fa├žade to provide both a robust face to the heavy pollution, and to articulate the buildings uses. Vertical strips of coloured glazed tiles speak of both a graphic interpretation of music recording, and the compositional colour play of a painting or sketch........more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...