Friday, January 7, 2011

House Renovation | Etterzhausen Germany | BERSCHNEIDER+BERSCHNEIDER

Reconstruction and rehabilitation WH L

Location: Etterzhausen
Gross volume 1623 m³
Completion 2004

A split-level terrace house in the 60s. A major shortcoming: the best view was denied by the sloping roof. The demolition of a roof section now replaces the distinctive, floating glass box. It extends the living space, its outer walls appear as a panorama of the surrounding landscape. The plans were adapted to new needs. Roof and exterior walls on energy-date renovated. Simple materials and detailed measures, within and without pay, the 60 years of architectural tribute. The elements of the renovation shows are still self-conscious and give the old - new house timeless architectural accents......more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...