Wednesday, February 9, 2011

Casa de Invitados | LICANCHEU, VI Region, Chile | AATA Arquitectos

Project: 2005, Execution: 2006
Area: 26m2
540cm cube of wooden structure with two levels inside.
It is thought as a housing of low energetic consumption, as what special care was had in the orientation, and the interior color, the location of the windows and the isolation. In this case, the isolation material gives a special characteristic to the façades and to the entire project. For the walls bales of straw were in use stuccoes in mud, given its high thermal efficiency and for being an abundant material in the zone. These are protected from the rain by plates of transparent polycarbonate, which leaves in evidence the materiality and zinc waved in the parts top and low.
The cover is a green roof, with pasture, which prevents that the wind to strikes directly the surface, and take heat from it. This is considered a 5th façade for its also visible.
The location of the windows was projected to allow abundant sun light in the interior in winter and a crossed flow of air to ventilate it in summer.
The interior was decided to be painted white, in order that the natural light bounces and diminishes the need to use artificial light.....more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...