Tuesday, February 8, 2011

Unit 9 | Studio House | Amsterdam | Doepel Strijkers Architects

The floor plan usually provides the basis for the organisation of functions. When a dwelling is organized vertically, through different levels, the result can have a completely different character. Additionally, the functional spaces in this house are connected to the walls as opposed to the floors.
This point of departure stems from the location. The space is an empty shell in an existing harbour building in Amsterdam- North. The closed front façade and back façades, the open side facades, roof lights and routing through the space determines the design. To emphasise the view on the forest as well as the harbour and to keep the spaces as open as possible, all supporting functions are treated as enclosed volumes.....more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...