Wednesday, March 23, 2011

House in Hieidaira | Japan | Tato Architects

The residence is located at the foot of Mt. Hiei near the border of Kyoto and Shiga.
The client is an artist, who needed an atelier and a home for his family, as well as a place for his parents whom he wishes to live together in the future
With a regulation that mandates sloped roofs, the site is surrounded by gable-roofed houses which seem to provide a sense of calmness in the neighborhood. Accordingly, we developed a plan that fits to the surrounding environment of this hillside residential area.
The site was not large enough to accommodate all the needs of the client. In addition, we were informed that an atelier may cause noise and odor. Taking these constraints into consideration, we developed a plan in which three independent cottage-style houses--an atelier and two mini houses (one for the client's family and the other for his parents)--are arranged in such a way to share the watering and drainage area......more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...