Thursday, March 24, 2011

Edwards House | Waiheke Island, New Zealand | Architectus

We proposed adding a rectangular pavilion organised around an outdoor room and forming a courtyard with the cottage. The rectangular form sits naturally on the site given its proportions and allows views and sun through the day. The entrance to the house is via the outdoor room, which both connects and divides the other areas of the building. Doors at either end allow access to more private outdoor areas. External and internal screens and shutters provide security and allow for climate control to suit the conditions. The house was designed with a steeply pitched roof. This is supported on a continuous timber truss fixed at regular intervals to the white bagged block work walls which form the primary enclosure. A continuous plastered bondbeam separates the roof and walls and supports the rafters around the perimeter.....more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...