Friday, May 27, 2011

Louver House | Long Island | New York | Leroy Street Studio

Sited on the edge of an open agricultural reserve, LSS sought to capture the qualities of traditional barn structures while developing a modern building responding to the site’s dramatic views.

The entry draws one through the building’s louvered skin into a two-story foyer overlooking a three story interior garden courtyard. The house’s public spaces are elevated to the second floor to capture the long views. The main space is an open living, dining and kitchen hall with a ceiling-scape of delicate three-dimensional hybrid wood-and-steel timber frame members and slot skylight above. A stone fireplace divides this hall from the outdoor, screened porch beyond. An upper mezzanine opens to a rooftop garden connected to a study tucked into the rafters........more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...