Wednesday, March 2, 2011

Cruickshank Street House | Edgley Design

The site for this new build house was very long and thin, and the challenge was to create a set of well proportioned and useable volumes within the house. This has been achieved by dropping in a top lit stair bringing light deep into the plan and a light void to the basement bedroom. The ground floor opens to the rear garden with a fully glazed aperture bringing space and nature into an otherwise internalised building, and upper floor terraces allow views out to the urban surroundings.The project experimented with SIPS (Structurally insulated panels), allowing the building to be constructed in a very short time frame while being environmentally efficient.....more

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...